Losev

Ahlat Müzesi Yeni Hizmet Binasına Taşındı

Videoyu Aç Ahlat Müzesi Yeni Hizmet Binasına Taşındı
A
a

Selçuklu Mezarlığı yanında yapılan yeni müze ve karşılama merkezinin tamamlanmasıyla Ahlat Müzesi yeni hizmet binasına taşındı.

Ahlat Müze Müdürü Ziya Kılınç, yaptığı açıklamad, mevcut müzenin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Kültür Bakanlığı tarafından 2011 yılında yapımına başlanan yeni müze ve karşılama merkezi binasına taşınma işleminin tamamlandığını bildirdi.

Kılınç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayı ile 3 arkeolog, 2 sanat tarihçisi ve Erzurum Merkez Müzesinden 2 restoratör refakatinde taşınma işlemlerinin tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Müzenin envanterine kayıtlı 2 bin 895 adet arkeolojik eser, 79 mühür baskısı, 1946 sikke olmak üzere toplam 4 bin 915 envantere kayıtlı eser ile müze müdürlüğünde etütlük eser olarak değerlendirilen 3 bin etütlük eser, kronolojik olarak dizilimi müzede bulunan 3 depoda yaklaşık 71 günlük zaman dilimi içerisinde tasnifi edilmiş ve teşhire konulmak üzere yeni müze depolarında muhafaza ve koruma altına alınmıştır. Şubat ayı sonuna doğru Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü teşhir ve tanzim uzmanlarının refakatinde bu eserler yeni teşhir salonunda ziyarete sunulacaktır. Ayrıca müze binasındaki diğer birimlerin ve çalışma odaları da sorunsuzca düzenlenerek kullanılmaya başlanmıştır. Eksik kalan işlerin tamamlanması için de çalışmalar sürüyor. Bina inşaatından kaynaklanan eksiklikler tamamlandıktan sonra resmi olarak teslim alma işlemi yapılacaktır."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.