Losev

Ahlat Aile Destek Merkezi’nde yılsonu sergisi

Videoyu Aç Ahlat Aile Destek Merkezi’nde yılsonu sergisi
A
a

Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) açılan kurslara katılan kadınların bir yıl boyunca büyük bir emek harcayarak yaptıkları eserler beğeniye sunuldu.

ADEM kursiyerleri tarafından açılan yılsonu sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılışı öncesi konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Aile Destek Merkezi'nin kurslarında üretilen ürünlerin sergisi için bir araya geldiklerini belirterek;"Aile Destek Merkezi'nin geçmişi çok eskiye dayanmıyor.

2015 yılının başlarında ilçe kaymakamlığı olarak Ahlat Aile Destek Merkezi Projesi'ni hazırlamış ve ilgili bakanlık olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunmuştuk. Bakanlık yetkilileri bizim projemizi uygun ve fonlamaya değer gördüler. Bizde 2015 yılı Kasım ayı başlarında merkezimizin donanımlarını tamamlayıp Ahlat'ın hizmetine sunduk. Şu ana kadar 200'ün üzerinde yararlanıcı istifade etti. 13 tane ayrı kurs bayanlarımıza verildi. Bu bir bayan odaklı proje. Çünkü toplumun en hassas yapı taşları bayanlarımızdır. Bizde bayanlarımızın burada hem keyifli vakit geçirmeleri hem de kendi bilgi, görgü ve yeteneklerini arttırmasını hedefledik. Aynı zamanda burada yapılan ürünlerde de kendi aile bütçelerine bir nevi katkıda bulunmaları için bu projeyi hazırladık. Buradaki kursların teminlik malzemeleri bu proje kapsamında devlet tarafından karşılandı. Fakat buradaki ürünler kendi masrafları karşılandıktan sonra genel itibariyle bunu yapanlar için her yönüyle faydalı bir proje. Aynı zamanda çocuklarımız içinde burada kendi kişisel gelişimlerini artıracak zeka ve beceri oyunlarına ilişkin kurslar düzenlendi. Kreşlere çocuklar yönlendirildi ki anneler çocuklarından bağımsız ve rahat çalışabilsinler diye. Aşçılık kurslarımızdan hepimiz istifade ettik. Aynı zamanda sanat öğrendik, el becerilerimizi arttırdık. Hoş muhabbetlerin ortaya çıktığı bir ortam hazırladık. Bu projeden Ahlatlıların çok memnun olduğunu biliyoruz. Bir dahaki sene inşallah hazırlıklar daha fazla olacak, daha iyi hizmetlerde sunacak. Bu projenin yürütülmesinde baştan sona kadar emeği geçen başta eşim Arzu Hanım olmak üzere ki kendisi burada gerçekten büyük fedakarlık yapıyor. Bildiğiniz üzere hiçbir şeyde talep etmeden bütün mesaisini hatta bazen bizleri de ihmal ederek zamanını burada geçiriyor. Onunla beraber vakıf personelimiz Neslihan Hanımı, değerli kurs hocalarımızı ve siz değerli kursiyerleri tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve davetliler kurslarda üretilen ürünlerin sergisini gezerek, ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ve kurs hocalarından yapılan ürünler hakkında bilgi aldılar. Açılan serginin 27 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar açık olacağı belirtildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.