DEM Bitlis Belediye
Losev

Ahlat Aile Destek Merkezi'nde sertifika töreni

Videoyu Aç Ahlat Aile Destek Merkezi'nde sertifika töreni
A
a

Ahlat ilçesinde faaliyete başlayan Ahlat Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) ilk dönem kurslarını tamamlayan bayanlar sertifikalarını aldı.

Aile Destek Merkezi'nde açılan Elifba ve Tecvitli Kuran-ı Kerim kurslarını tamamlayan kursiyer bayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika dağıtımı öncesinde konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Aile Destek Merkezi'nde ilçedeki bayanların faydalanması için birçok kurs açtıklarını belirterek; "Bugünde Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan Elifba ve Tecvitli Kuran-ı Kerim kurslarını tamamlayan kursiyer bayanlara sertifikalarını vereceğiz. Kur'an-ı Kerim Allah'ın bize gönderdiği kelamı ve kutsal kitabımızdır. Yüce Allah Kur'an-ı Kerimi ne duvara asalım diye gönderdi ne de mezarlıkta okuyalım diye gönderdi. Bu kitabı hepimiz okuyalım diye gönderdi. Birçok ayeti kerimede de düşünen insanlar diye gönderilen kutsal kitabın sürekli okunması emredildi. Sizde aynı zamanda bu farzı yerine getirmiş oldunuz. İnşallah kurslardan memnun kaldınız diye düşünüyorum. ADEM Koordinatörümüz Arzu Hanım kurs öğretmenini seçerken çok seçici davrandı. Çokta başarılı olduğunu gördük. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ise, ADEM bünyesinde bayanlara yönelik birçok kurs açtıklarını ve bu kursların birçoğunun ilk dönemlerinin tamamlandığını belirtti. Elifba ve Tecvitli Kuran-ı Kerim kurslarına bayanların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Tekbıyıkoğlu, ayrıca Tecvitli Kuran-ı Kerim Kursu'nda Açık Lise İmam Hatip öğrencilerine yeterlilik sınavına hazırlık takviyesi yapılarak kaynak kitap ve deneme sınavları desteği verildiğini belirtti. Tekbıyıkoğlu, kursu büyük bir özveri ile veren ve kursiyerlerle birebir ilgilenen kurs öğretmeni Zeynep Koçak'a da teşekkür etti. Tekbıyıkoğlu, 17 Şubat'tan itibaren ikinci kurs kayıtlarının alınacağını da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından kursları başarıyla tamamlayan kursiyer bayanlara sertifikaları Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve ADEM'i ziyarete gelen Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Yüceer, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altın, Öğretim Görevlisi Zahid Koldaş, Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ve Bitlisli kanaat önderi Cemalettin Geylani tarafından takdim edildi. Sertifika alan bayanlara ayrıca Kur'an-ı Kerim de hediye edildi.

Kurs sertifikalarını alan bayanlar ise, ADEM'in açılmasında büyük emekleri olan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ile kurs hocaları Zeynep Koçak'a minnettarlıklarını dile getirdiler. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.