DEM Bitlis Belediye
Losev

Ahlat'a aday öğretmenlere uyum eğitimi semineri verildi

Videoyu Aç Ahlat'a aday öğretmenlere uyum eğitimi semineri verildi
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aday öğretmenlere yönelik düzenlediği Anadolu’da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları konulu seminer programı Bitlis’in Ahlat ilçesinde başladı.

İlk defa bu yıl aday öğretmenler 31 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde gittikleri okullarda yöreye uyum sağlayabilmeleri, bulundukları yörenin yerel kültürünü, dilini, lehçesini, folklorünü, sosyal ve ekonomik özelliklerini öğrenecekleri bir uyum seminerine tabi tutulacak aday öğretmenler için Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Abdurrahman Gazi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere 30 öğretmen katıldı. Ahlat İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Bülent Bildirici ve Taner Dalga ile okul müdürlerinden Mahmut Akbaş ve Metin Ataş'ın görevli olduğu seminerin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden yaptı.

Özden, seminerde yeni göreve başlayacak aday öğretmenlere deneyimlerini aktararak çeşitli nasihatlerde bulundu. Göreve yeni başlayan öğretmenlerle birlikte eğitim kadrolarının daha da güçlendiğini belirten Özden,

Öğretmenlik bütün meslekler içinde, en kutsal ve en onurlu meslektir. Sizin gibi genç ve dinamik öğretmen adayları bu mesleğin bütün zorluklarına göğüs gererek, alnınız dik bir şekilde mesleğinizi icra edeceksiniz. Öğretmenlikte başarının temel unsurları sevgi ve fedakarlıktır. Mesleğinizi icra ederken velilerle iletişim kurmaya çalışın. Derslere hazırlıklı girmeye özen gösterin, çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde yürütün. Öğrencilerinize vatan millet sevgisini aşılayın. Vatana, millete ve insanlığa yararlı bireyler olmaları konusunda yol gösterin yardımcı olun. Bu süreçte bizler her zaman sizlerin yanınızda olacağız. İnşallah hep beraber güzel bir ekip ruhuyla ilçemizin eğitim kalitesini daha da artırma gayreti içinde olacağız dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.