Sağlık Bakanı Koca: Toplu aşılamaya ihtiyaç duyulmayan bir dönemdeyiz Sağlık Bakanı Koca: Toplu aşılamaya ihtiyaç duyulmayan bir dönemdeyiz
Partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın hazırladığı ve Dolmabahçe Saray'ında hükümet ile İmralı heyeti tarafından açıklanan ortak açıklamanın 'şifreli' olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, 'Bana sordular, silahın olmadığı bir Türkiye hepimizin özlem duyduğu bir Türkiye'dir' dedim. Ama bu açıklamayı 10 maddeyle şekillendirdiler. İçinde özgürlük diyor, barış diyor. Soyut kelimeler, bunlara karşı çıkacak halimiz yok. Peki bu şifreli metnin arkasında ne var? Onu bilen var mı? Onu biz bilmiyoruz. Benim merak ettiğim şu, hani özgül ağırlığı olan bir milletvekili vardı, ertesi gün de ortak açıklama yapıldı, dolayısıyla bir grama inmiş özgül ağırlığı sıfıra indi. Açıklama yapıldı, benim merak ettiğim bir soru var, bu açıklama konusunda bir mutabakat var mı? Mutabakat konularının ayrıntıları nedir?' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP ile HDP'nin bir birini suçladığını savunarak, 'Bu anlayışla ben barışın geleceğine inanmıyorum. Güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç Türkiye'ye barış getirmez' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, 'AKP ile HDP arasında bir seçim işbirliği var, bunu götürmek istiyorlar' iddiasında bulunarak, Kürt sorununu çözecek tek partinin CHP olduğunu iddia etti.
CHP ve muhalefete yürütülen çözüm süreciyle ilgili bilgi verilmesini de isteyen Kılıçdaroğlu, 'Bunu yapıyorlar mı? Hayır. Tamamen seçim yatırımı' diye konuştu.
Kürtlere de seslenen Kılıçdaroğlu, 'Samimi ve dürüstüz, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz. Seni ikinci sınıf yurttaş görmüyoruz. Birinci sınıf demokrasi herkes için gelsin, hepimiz için gelsin. CHP'ye güveneceksiniz. CHP'ye bu sorunun çözümünde güveneceksiniz. Bu sorunun çözmenin yolunu yöntemini ben biliyorum, çözeceğim' diye konuştu. İç Güvenlik Paketi ile ilgili CHP'nin direneceğini de belirten Kılıçdaroğlu, 'Saat saat direneceğiz, bu yasayı çıkarmayacağız' diye konuştu.