Losev

19 canlı kalkan için tutuklama kararı

Videoyu Aç 19 canlı kalkan için tutuklama kararı
A
a

Bagok Dağı’nda başlatılan operasyonu durdurmak için bölgede PKK’li mezarlığında canlı kalkan eylemi başlatan 19 kişinin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına Nusaybin Savcılığı’nın itiraz etmesi üzerine tutuklama kararı çıkarıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Bagok Dağı’nda çıkan bir çatışmanın ardından operasyonların durdurulması için  Bagok Dağı’ndaki PKK’lilere ait mezarlıkta canlı kalkan olan, 1 Ekim’de “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla gözaltına altına alınan 19 kişiden 4’ü serbest bırakılmıştı. Gözaltında tutulan 15 kişi ise çıkarıldıkları Nusaybin Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Nusaybin Cumhuriyet Başsavcısı’nın itirazı üzerine Mardin Sulh Ceza Hakimliği, aralarında HDP ve DBP Derik ilçe eşbaşkanları, yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 19 kişi hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan dayısının görüşüne giden ve canlı kalkan eylemi sırasında bölgede çobanlık yaparken grupla birlikte gözaltına alınan Rüstem Aslan, karar kapsamında gözaltına alındı. Mardin Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Aslan, burada alınan ifadesinin ardından “Örgüt üyesi olma” iddiası ile tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.