Losev

18 Tutsak Cezaevinden Kaçtı

A
a

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 18 tutsağın kazdıkları tünelden kaçtıkları belirtildi.

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan PKK'li 18 tutsağın kazdıkları tünelden kaçtıkları belirtildi. Tutsakların yakalanması için Diyarbakır ve bölge illerinden polis ile jandarma ekiplerinin katılımıyla çalışma başlatıldığı belirtildi. 
 
Bingöl ili ve ilçesinde bütün giriş ve çıkışlarda polislerce arama noktaları kuruldu. 
 
Adalet Bakanlığı, Bingöl Cezaevi'ne heyet gönderdi
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bingöl Cezaevi'nde 18 PKK'li tutsağın koğuş içinden bir tünel kazarak kaçtıklarını belirterek, bakanlıktan bir heyetin inceleme yapmak için Bingöl Cezaevi'ne gittiğini söyledi. 
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulucanlar Cezaevi'nde "Kitlesel medya ve yargı arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi AB eşleştirme" projesinin açılış toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergin, 18 PKK'li tutsağın tünel kazarak cezaevinden kaçmasına ilişkin, "Sabah sayımında ortaya çıkan bir tablo Bingöl M Tipi Cezaevi'mizde sabah sayımında olmadığı anlaşılan 14 tutuklu, 4 hükümlü toplam 18 kişinin firar ettiğine dair bilgi geldi. Konuyla ilgili incelemeler devam ediyor. Koğuşların içerisinden bir tünel kazıldığı anlaşılıyor. Bir heyet inceleme yapmak üzere şu anda oraya gidiyor. Bölgeden yeni bilgiler geldikçe kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.