Losev

17-25 Aralık öncesini yok mu sayacağız?

Videoyu Aç 17-25 Aralık öncesini yok mu sayacağız?
A
a

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gülen hareketine karşı yürütülen süreçte “milat” olarak 17-25 Aralık 2013 tarihlerini aldıklarını söylemesine CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’dan itiraz geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski genel başkanı Deniz Baykal, CHP Konya il binasında basın toplantısı düzenledi.

Deniz Baykal, Başbakan Binali Yıldırım’ın Gülen ve yapılanması ile mücadeleye ilişkin olarak “17-25 Aralık’ı milat olarak kabul edelim” şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

Baykal, “Ergenekon’u, Balyoz’u, telefon dinlemeleriyle yapılan şantajları, komploları, 17- 25 Aralık’tan önce oldu diye yok mu sayacağız?” dedi.

Baykal’ın konuşması şöyle:

“Başbakan bir açıklama yaptı, bu işi kontrol edelim. Nasıl edelim ’17-25 Aralık’ı milat olarak kabul edelim. 17-25 Aralık milat olsun, 17-25 Aralık öncesini kurcalamayalım, bakmayalım, 17-25 Aralık’tan sonrasını ele alalım’ diyorlar. ‘Bizim elimizde istihbarat örgütlerimizin, devletin güvenlik kuruluşlarının yaptığı dinlemeler var, belgeler var. Bu 17-25 Aralık öncesini de, sonrasını da kapsıyor. Kendimizi ondan öncesine yöneltirsek, işin içinden çıkamayız, iyice dağılır. 17-25 Aralık sonrasını ele alalım’ diyor, sayın Başbakan. Zamanda milat koyarak, işi kontrollü hale getirmeye çalışıyor.

“Olayın büyümesinden, kontrol edilemez hale gelmesinden kaygı duymasını anlıyorum. Ama yaşanan olumsuzluklarla ilgili belli bir tarihten öncesini görmezlikten gelerek, onu yok sayarak, ancak o tarihten sonrakilere dikkati yönelterek başaramayız. Olay bir zaman olayı değil. Yanlış nedir, onu anlamak lazım.

“Böyle bir takvimle bu işi daha makul noktaya getirmek doğru değildir. Biz 17-25 Aralık’ta uyandık, içinde bulunduğumuz felakete. Siz, 17-25 Aralık aralıkla uyanmış olabilirsiniz, uyandığınız tarihi bu işin incelenmesi, irdelenmesi için milat olarak önerme hakkına sahip değilsiniz. Bu bir süreç, daha öncesi var. Van 100’üncü Yıl Üniversitesi’nde yaşanan olaylardan beri bir şey var, ilk orada gördük biz.

“Ergenekon’u, Balyoz’u, telefon dinlemeleriyle yapılan şantajları, komploları, 17-25 Aralık’tan önce olduğu diye yok mu sayacağız?”

Yıldırım’ın “Milat” açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen ve Türkiye’deki yapılanmasına karşı yürütülen süreçte “milat” olarak 17-25 Aralık 2013 tarihlerini aldıklarını söylemişti:

“Biz belirli kriterleri ortaya koyduk. Bu örgütle irtibatı, kendi isteğiyle, kendi azmiyle olanlarla, hasbelkader burayla ilişki içinde olmuş olanları birbirinden ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. Burada da ölçüyü ta 1973’ten beri alamayız, bizim için ölçü 17-25 Aralık sonrasıdır. 17-25 Aralık sonrasındaki örgütle ilişkilerde eğer bilerek ve isteyerek bizatihi örgütün, bizatihi ekonomik faaliyetlerine, sosyal faaliyetlerine, siyasi faaliyetlerine katılmışsa bunları tespit edecek araçlarımız var. Bu bir ölçü. Buna bakıyoruz.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.