DEM Bitlis Belediye
Losev

15 Temmuz şehitlerinin isimleri okullara verildi

Videoyu Aç 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okullara verildi
A
a

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbecilere direnirken İstanbul'da şehit olan Bitlisli Mahir Ayabak ile Mehmet Ali Kılıç'ın ismi okullarda yaşatılıyor.

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Bitlis'te, FETÖ ile aidiyeti irtibatı belirlenen ve faaliyetlerine son verilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen Özel Reşat Kazancı İlk ve Ortaokuluna, darbe girişiminde İstanbul'da şehit edilen Bitlisli Mahir Ayabak'ın adı verildi.

Tatvan İmam Hatip Lisesi'nin ismi de 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit edilen Bitlisli Mehmet Ali Kılıç'ın adı verilerek, Tatvan Mehmet Ali Kılıç İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi.

-Milletin malı, tekrar millete iade edildi-

Bitlis Mili Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, ülkenin 15 Temmuz'da çok talihsiz ve son yüzyılın en büyük tehlikesini geçirdiğini söyledi.

Ülkenin, milletin iman, inanç ve iradesiyle bölünme ve parçalanmadan kurtulduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"15 Temmuz ülkemizin son yüzyılda atlattığı büyük badiredir. Bu badire atlatıldıktan sonra ülkeyi idare eden siyasi iktidar, bu bölücü ve yıkıcı faaliyetlerde bulunan ve özellikle bizi korumakla mükellef olan silahları halka çeviren asker elbisesi giymiş teröristlerden temizleme adına 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yi yayımladı. Bu kararname kapsamında FETÖ/PDY ile bağlantılı tüm kurum ve kuruluşların, tüm mal varlıkları devlete devredildi. Bunlar zaten devletin malıydı. Buradaki arazi ve binaların metrekaresine bir lira verip almış değiller. Buradaki binaların birçoğu SODES projeleri kapsamında yapılmıştır. Milletin malı, tekrar millete iade edildi."

Korkmaz, şehit Ayabak'ın babasının Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Meydan köyünden olduğunu ancak 1984 yılında İstanbul'a göç ettiğini anlattı.  

-Bu isimler ilelebet yaşayacak-

15 Temmuz'da "ülkede tehlikede var" denilince Ayabak'ın annesi, babası ve kardeşlerine, "Ülke tehlikedeyse, ülkeyi savunmak için üzerime düşeni fazlasıyla yapacağım" diyerek evden çıkıp havaalanına yürüdüğünü anlatan Korkmaz, Ayabak'ın havalimanı teröristler tarafından şehit edildiğini anlattı.

"241 canımızı şehit ettikleri gibi 17 yaşında çok yakışıklı, akıllı ve ailesinin geçimini sağlamak için  kısmı zamanlı çalışan Ayabak'ı şehit ediyorlar." diyen Korkmaz, "Biz de o gencimizin babasının Bitlisli ve buranın nüfusuna kayıtlı olmasından dolayı, ismini bu okulumuza verdik. Bu isim ilelebet burada yaşayacak." ifadesini kullandı. 

15 Temmuz'da Ümraniye'de oturan Bitlisli iki çocuk babası 25 yaşındaki Mehmet Ali Kılıç'ın da şehit olduğunu aktaran Korkmaz, "Katiller ve asker elbisesi giymiş teröristler, acımadan insanların üzerine mermi yağdırıyorlar. O gencimiz de orada şehit oluyor. Ayabak ve Kılıç'ın ailelerinin de rızasını aldıktan sonra isimlerini okullara verdik." dedi. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.