Losev

‘Nemrut Kraterinin Sakinleri’ Belgeselinin Galası Yapıldı

Videoyu Aç ‘Nemrut Kraterinin Sakinleri’ Belgeselinin Galası Yapıldı
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Merkezi Konferans Salonu’nda “Nemrut Kraterinin Sakinleri” belgeselinin galası yapıldı.

Galaya BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aygün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mehmet Bakır Şengül’ün yanı sıra birçok akademik ve idari personel katıldı.

Belgesel gösterimi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, belgeseli hazırlayan Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen kısa bir konuşma yaptı.

Emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Önen, “Bitlis bünyesinde barındırdığı tarihi dokusu, yeşili, mavisi, dünyanın ikinci büyük krateri, kış turizmi, kaplıcaları, ev sahipliği yaptığı onlarca canlı türü, doğallığı, sakinliği, berrak gökyüzü ve temiz havasıyla benzersiz bir ildir. Bu açıdan bu ilde yaşadığımızdan dolayı kendimizi şanslı hissetmeliyiz. Çok uzun yıllardan beri Bitlis'teki canlı popülasyonu gözlemlemekte ve gözlemlerimi kayıt etmekteyim. Bu durumdan ötürü pek çok canlı türünü tanıma, üzerinde tefekkür etme ve kayıt etme fırsatı yakaladım. Mevcut dataları Bitlis'imizin tanıtımına, buradaki popülasyona dair farkındalığa ve toplumsal bilincin oluşturulmasında değerlendirmekteyim” dedi.

Ayrıca son çalışmalarına niçin “Nemrut Kraterinin Sakinleri” adını verdiklerine de değinen Önen, “Bu ismi bir amaç bağlamında kullandık. Hızla küreselleşen dünyada; tüketim artmakta, nüfus dengesi değişmekte ve şehirleşmeler hızlanmaktadır. Hızlı değişim beraberinde doğal dengenin bozulmasına ve diğer canlıların yaşam alanının daralmasına neden olmaktadır. Temennimiz odur ki bölgede yaşama tutunmuş bu canlıların güvenle ilelebet yaşamaları ve bölgenin yegâne sakinleri olmalarıdır” diye konuştu.

Program sonunda, Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aygün tarafından Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen ve Vehbi Güngör’e plaket verildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.